שומר חניון שפוטר לאחר כשנה דורש בעזרת פרקליטו כ-60 אלף שקלים
גבר נתנייתי כבן 60, שהועסק כשומר בחניון בעיר במשך שנה וחודש, פוטר באופן מיידי, פתאומי וחד צדדי על ידי המעסיק, ללא שימוע, וללא כל הסבר או מתן הודעה מוקדמת.
בצר לו פנה העובד המפוטר לעו"ד יוסף עזרא ממשרד רוזנשטיין עזרא ושות' העוסק בדיני עבודה. לטענת העובד הוא השתכר סכומים נמוכים בהרבה ממה שסוכם עמו מראש, וחרף בקשותיו והבטחות המעסיק – התשלום לא תוקן.
לדברי העובד, החברה שהעסיקה אותו הקשתה עליו מאד לקבל לידיו את תלושי השכר, ואלה ניתנו לו באיחור רב, וכך שקשה היה לו לעקוב ולאתר את הטעויות שנעשו במתן שכרו.
מבדיקת עוה"ד עזרא עלה כי העובד לא קיבל לידיו מעולם דמי נסיעות, דמי הבראה, וכן ימי חופשה וימי חג להם הוא זכאי בחוק. מעבר לכך, המעסיק עבר על החוק ולא הפריש לעובד פנסיה חובה.
במסגרת התביעה מבקש עו"ד עזרא מבהימ"ש להשית על המעסיק 10 אלפים שקלים קנס על פיטורין שלא כדין, ו-10 אלפי שקלים נוספים על אי מסירת תלושי שכר כדין לעובד, ואי מילוי פרטים הנדרשים בחוק בצורה הנוגדת לחוק. מעבר לכך מפרט עו"ד עזרא מספר רב של הפרות נוספות אותן הפר המעסיק בהעסקת העובד.
המעסיק נענה חלקית למכתב הדרישה ששלח עו"ד עזרא, וזה נאלץ להגיש נגדו תביעה לפיצויי העובד על סך של 55 אלף ₪, תביעה הנדונה בימים אלה בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב.
מתברר כי על פי הסיכום ביניהם, היה אמור המעסיק לשלם עובד שכר שעתי על סך 27 שקלים, אך רק כעבור כשנה מאז תחילת העסקתו, גילה העובד כי המעסיק העביר לו בכל אותה עת רק כ-23 שקלים לשעה והכל בשל מניפולציות שעשה המעסיק בתלוש השכר.
לדברי עו"ד עזרא, כששאל העובד את מעסיקו לפשר הדבר, השיב המעסיק כי לא ידאג וכי הכל יסודר. באפריל 2015 סיכם העובד עם המעסיק על העלאת שכרו ל-29 שקלים לשעה, אך בפועל העלה המעסיק את השכר ל-25 שקלים בלבד.
לדברי עו"ד עזרא, המעסיק נהג בניגוד גמור לחוק, בכך שלא העביר לעובד העתק מהסכם עבודתו, ואף לא הודעה בדבר תנאי העסקתו.
כמו כן, נטען בתביעה, המעסיק נמנע מלמסור לידי העובד את תלושי השכר מדי חודש – והעובד נאלץ לעבור תלאות רבות כדי לקבלם. כך נוצר מצב בו העובד מקבל את התלושים, לעיתים, באיחור של מספר חודשים, ולעיתים לא מקבלם כלל – דבר שפגע ביכולתו לבדוק את אמיתות הנתונים, ואת התאמתם לסיכומים בינו לבין המעסיק. טרם הוגש כתב הגנה.