בתביעה תקדימית נדרשת חברה לפצות ב-620 אלף שקל עובדת שסירבה לעלות על מנוף בזמן סערה
תביעה יוצאת דופן הוגשה על ידי ההסתדרות לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע נגד חברת בנייה, שפיטרה את קטי קרקולוב לאחר שסירבה לסכן את חייה ולהמשיך את עבודתה על עגורן ביום בו נשבו רוחות חזקות במיוחד.
בבקשה, שהוגשה ע"י הלשכה המשפטית של האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות בראשות עו"ד איריס ורדי ועורכות הדין חנה שניצר-רהב, גלי שטיינברג ואילה פלזנטל דברת, נטען כי חברת הבנייה העסיקה את קרקולוב באופן הפוגע בכבודה, המנוגד לחוק והמסכן את חייה, ולכן עליה לפצותה ב-500 אלף שקל לפחות. לצד זאת טוענת ההסתדרות כי פיטוריה של קרקולוב נעשו גם על רקע מצבה המשפחתי כאם יחידנית לשני ילדים, ובשל האפליה הכרוכה בכך יש לפצותה בסכום נוסף בגובה 120 אלף שקל.
קטי קרקולוב הינה מפעילת עגורני צריח במקצועה אשר החלה לעבוד באתר בנייה בחודש מרץ אשתקד. בבוקר 21 בפברואר, לפני כשבועיים, התייצבה קרקולוב לעבודתה כהרגלה. בצהרי היום, שהיה חורפי במיוחד, ולאחר שקרקולוב ועמיתיה הרגישו כי נשבה רוח חזקה שטלטלה את המנוף המיתמר לגובה 70 מטר, היא חששה לשלומה והחליטה לרדת ממנו מיידית. באותה השעה, לפי נתוני השירות המטאורולוגי, נשבו במקום רוחות במהירות העולה על 40 קמ"ש, המוגדרת כ"רוח עזה". לאחר הפצרות ולחצים שהופעלו עליה מצד הממונים באתר הבנייה, לחצים שלוו בלגלוג וזלזול וכן באיומים לפיהם אם לא תעלה בחזרה היא תפוטר, החליטה קרקולוב לשוב ולחזור למקום מושבה במרומי המנוף.
משהגיעה לגובה רב, היא שבה והרגישה כי המנוף מתנדנד וסכנה עדיין נשקפת לחייה, ולכן החליטה לרדת לקרקע פעם נוספת. מסכת הלחצים הופעלה עליה בשנית, וקרקולוב, שנאלצה לעמוד בפני התלבטות בלתי אפשרית: בין סיכון חייה לבין אובדן פרנסתה, החליטה לשוב למעלה המנוף ולמרות הסכנה הברורה ביצעה את העבודה הדחופה שהייתה מוטלת עליה. זמן קצר לאחר מכן היא קיבלה הודעה לפיה בשל התנהלותה היא מפוטרת מיידית.
ההתעמרות בקרקולוב נמשכה גם לאחר פיטוריה האסורים, ועל מנת להרתיעה מלספר את סיפורה בתקשורת ולעמוד על זכויותיה, איימה עליה מכלוף בכור ובניו בנקיטת הליכים משפטיים. זאת בשל טענה מופרכת לפיה היא הפרה את חוק איסור לשון הרע כאשר לא דייקה בתיאור השתלשלות העניינים ביום פיטוריה.
ההסתדרות טוענת כי פיטוריה של קרקולוב על רקע מצבה המשפחתי הינם הפרה של חוק שוויון הזדמנויות בעבודה האוסר במפורש להפלות עובד מחמת היותו הורה או מחמת מעמדו האישי, ולכן על חברת הבנייה לפצותה ב-120 אלף שקל נוספים.
טרם הוגש כתב הגנה.